Все про безпеку

Як пити, щоб не було похмілля

Якщо вам 20 років, можете не читати цю статтю. Найімовірніше, захисних сил вашого організму вистачить на те, щоб пити до ранку, а потім піти на роботу-в універ після години сну, без синців під очима та пульсуючого головного болю.

Якщо ви вже не настільки молоді, стаття допоможе вам безпечно пити та непогано почуватися після чудової вечірки.

Як правильно пити Читати далi

Що Google знає про вас і як змусити його про це забути

За словами засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, батьківська компанія Google Alphabet збирає про людей більше інформації, ніж Агентство національної безпеки США.

Google може знати про вас більше, ніж ви знаєте про себе. Це можливо завдяки інструментам збору даних, машинному навчанню та штучному інтелекту.

Звичайно, багато хто з нас раді отримувати купу безкоштовних послуг від Google натомість. Але ці умови угоди, можливо, не відповідають тому, що ви думали.

У статті розповімо, яку приватну інформацію про вас збирає Google, та як ви можете приховати її від нього. Якщо ви не подбаєте про свою приватність, є загроза того, що ваші дані можуть бути злиті в мережу через вразливість в інтернеті. Крім того, Google може передавати особисті дані службам безпеки або уряду, а також зберігати вашу особисту історію пошукових запитів.

що гугл про нас знає Читати далi

Лайфхаки, як зробити облікові записи Google і Gmail безпечнішими

Хоча Gmail надає потужні опції безпеки, ми не всі знаємо або використовуємо.

У цій статті розповімо про лайфхаки для того, щоб убезпечити облікові записи Google та Gmail від несанкціонованого доступу, спроб злому та іншої несанкціонованої діяльності.

Як захистити свій Google-аккаунт та Gmail Читати далi

Особиста безпека: як подбати про себе у небезпечних ситуаціях

У житті повно непередбачуваних ситуацій. Тому важливо знати заздалегідь, що робити, щоб подбати про себе та близьких.

У цій статті розповімо, що робити у різних життєвих ситуаціях, щоб убезпечити себе.

що робити у небезпечних ситуаціях Читати далi

29 порад з базової безпеки в інтернеті, подорожах та житті

Перед Новим роком склала для вас список коротких порад безпеки з різних сфер життя. Майже на кожну пораду з цього списку я маю або особисту історію, або історію моїх знайомих, коли недотримання дуже простих і навіть очевидних правил безпеки призводило до неприємностей.

Пропоную вам доповнити цей список своїми порадами або розповісти випадок із життя, пов’язаний із правилами будь-якої безпеки. Діліться ними в коментарях, щоб допомогти іншим!

советы по безопасности Читати далi

Чотири правила безпечної роботи з браузером

В інтернеті все чудово, поки ви не натиснете на яке-небудь посилання і з усіх боків почнуть вилазити вікна, що спливають, або завантажуватися невідомі файли. ЗАРОБЛЯЙТЕ МІЛЬЙОН ГРОШЕЙ НА СЕКУНДУ, РОБІТЬ СТАВКИ ТІЛЬКИ У НАС, ДО РЕЧІ, У ВАС НА КОМП’ЮТЕРІ ВІРУС!!!

У сьогоднішній статті розповідаємо, які функції захисту є у браузерах та як їх активувати.

Чотири правила безпечної роботи з браузером Читати далi

Три правила параноїка: як захистити свій обліковий запис від злому

Олег завжди використовує однаковий пароль на всіх сайтах і ніколи не включає двофакторну автентифікацію. Навіщо ускладнювати? Якщо щоразу вигадувати різні паролі, їх легко забути. А з двофакторною автентифікацією дуже багато мороки.

Так вважає Олег і дуже дарма. Одного разу він створює обліковий запис на фішинговому сайті і шахраї дізнаються його пошту та пароль. Після цього вони пробують ці дані в соцмережах і на сайті пошти, отримують доступ до листування та скидають пароль від особистого кабінету в онлайн-банку. Коли Олег розуміє, що сталося, у нього вже зняли всі гроші та видалили всі дані, які він назбирав за роки.

У цій статті три правила, які допоможуть вам ніколи не потрапити в подібну ситуацію.

Три правила параноїка: як захистити свій обліковий запис від злому Читати далi

Як це працює: DDoS

DDoS-атаки проводять, коли хочуть, щоб сайт тимчасово перестав працювати або став гальмувати. Це популярний спосіб паралізувати роботу онлайн-бізнесу: поки сайт недоступний, відвідувачі йдуть купувати до конкурентів або чекають, щоб зайти до себе в обліковий запис. В результаті бізнес втрачає гроші та репутацію. Розбираємось, як влаштовані DDoS-атаки та як від них захиститися.

що таке ddos Читати далi

Як безпечно винайняти квартиру в Україні на тривалий термін

Якщо ви шукали житло в оренду на тривалий термін в Україні, ви знаєте, що це складно не лише через ціни, а й через те, що можна потрапити на шахраїв.

Щоб такого не трапилося, розповімо вам про найпоширеніші схеми аферистів, про те, як себе убезпечити, та як правильно зняти квартиру у легального власника.

Як безпечно зняти квартиру в Україні на тривалий термін Читати далi

Як зашифрувати пристрої на Android та iOS

Коли ви шифруєте пристрої на Android або iOS, дані зберігаються в телефоні в форматі, що не читається. Коли ви вводите PIN-код, пароль або візерунок на екрані блокування, телефон розшифровує дані.

У статті ми дамо покрокову інструкцію про те, як зашифрувати пристрої на Android чи iOS.

шифрування android та ios Читати далi